Tarvitset:
Viinaa tai vodkaa
Chilejä
Lasipurkin
Suppilon
Siivilän
Näin valmistat chiliviinaa
1. Osta pullo kirkasta. Parhaiten chiliviinan tekoon soveltuu mahdollisimman neutraalilta maistuvat tuotteet.
2. Kaada alkoholi puhtaaseen lasipurkkiin. Tämä tehdään sen takia, jotta chilin palaset on helppo seuloa pois kunhan viina on maustunut tarpeeksi.
3. Puolita chilit. Maku imeytyy alkoholiin paremmin puolitetuista chileistä kuin kokonaista. Tarvittava chilien määrä riippuu lajikkeen tulisuudesta ja siitä millaisen lopputuloksen haluaa saavuttaa. Suuntaa antavana ohjeena voi sanoa, että yhteen desilitraan viinaa laitetaan yksi keskitulinen chili.
Viinaa maustumassa Lemon dropeilla |
5. Kaada takaisin alkuperäiseen pulloon. Kun viina on imenyt itseensä tarpeeksi makua, kaada se takaisin pulloon suppilon ja siivilän avustuksella. Tarkoituksena on erottaa chilin palaset väkevästä, jotta siitä ei tule haluttua tulisempaa. Jos chilit jättää pulloon, tulisuus kasvaa ajan kuluessa.
6. Nauti kohtuudella hyvässä seurassa. Valmista chiliviinaa kannattaa nauttia vain vähän illan aikana, ellei seuraavana päivänä halua kokea helvetillisiä hetkiä vessan puolella.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti