keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Viinan maustaminen chilillä

Jos tuntuu ettei raaka viina polta tarpeeksi, lisää potkua liemeen saadaan maustamalla se chilillä. 


Tarvitset:
Viinaa tai vodkaa
Chilejä
Lasipurkin
Suppilon
Siivilän


Näin valmistat chiliviinaa

1. Osta pullo kirkasta. Parhaiten chiliviinan tekoon soveltuu mahdollisimman neutraalilta maistuvat tuotteet.


2. Kaada alkoholi puhtaaseen lasipurkkiin. Tämä tehdään sen takia, jotta chilin palaset on helppo seuloa pois kunhan viina on maustunut tarpeeksi.


3. Puolita chilit. Maku imeytyy alkoholiin paremmin puolitetuista chileistä kuin kokonaista. Tarvittava chilien määrä riippuu lajikkeen tulisuudesta ja siitä millaisen lopputuloksen haluaa saavuttaa. Suuntaa antavana ohjeena voi sanoa, että yhteen desilitraan viinaa laitetaan yksi keskitulinen chili.



Viinaa maustumassa Lemon dropeilla
4. Laita chilin palaset alkoholin sekaan. Yleensä viuna ehtii maustua sopivasti päivässä tai parissa. Mitä kauemmin chilejä pitää liemessä, sitä tulisempaa siitä lopulta tulee. Muista maistaa välillä, jotta lopputuotteesta ei tule liian ytyä.


5. Kaada takaisin alkuperäiseen pulloon. Kun viina on imenyt itseensä tarpeeksi makua, kaada se takaisin pulloon suppilon ja siivilän avustuksella. Tarkoituksena on erottaa chilin palaset väkevästä, jotta siitä ei tule haluttua tulisempaa. Jos chilit jättää pulloon, tulisuus kasvaa ajan kuluessa.


6. Nauti kohtuudella hyvässä seurassa. Valmista chiliviinaa kannattaa nauttia vain vähän illan aikana, ellei seuraavana päivänä halua kokea helvetillisiä hetkiä vessan puolella.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti