lauantai 27. helmikuuta 2016

Bonsai-chilien kasvatusta, osa 2

Tämä kirjoitus on jatkoa osalle yksi.


Tilanne 9.12.
Päivä 8.


Aji Fantasy, nro 1

Trepadeira Werner
 
Aji Fantasy, nro 2
Kastelua 10.12.
Päivä 9.

Bonchit kasteltu ja siirretty ikkunalaudalle reissun ajaksi.


Lannoitus aloitettu 13.12. 
Päivä 12.

Kasvit näyttivät voivan hyvin kun palasin reissusta. Kasvit kasteltu vedellä, johon laitettu CreenCaren Puutarhan Kesää siten, että litraan vettä tulee lannoitetta noin 1/5 teelusikallista.


Takaisin loisteputken alle 14.12. 
Päivä 13.

Bonchit siirretty takaisin loisteputki-valaisimen alle.


Tilanne 15.12. 
Päivä 14.

Kasvit kasteltu puhtaalla vedellä.

Aji Fantasy, nro 1Trepadeira WernerAji Fantasy, nro 2

Siirto ikkunalaudalle 21.1. 
Päivä 51.

Kasvit siirretty ikkunalaudalle reilun viikonlopun mittaisen matkan ajaksi.


Paluu reissusta 24.1. 
Päivä 54.

Tulin kotiin ja huomasin, että kaikki bonsait olivat melko kuihtuneen näköisiä. Kasvit kasteltiin, mutta Aji Fantasy nro 1 ja Trepadeira Werner eivät tästä enää palautuneet. Vain Aji Fantasy nro 2 jäi henkiin.


Tilanne 27.2. 
Päivä 88.

Jäljelle jäänyt Aji Fantasy on kasvanut lamppuun kiinni. Seuraavaksi kyseinen kasvi koulitaan isompaan ruukkuun ja siirretään ikkunalaudalle kasvamaan.

Aji Fantasy, nro 2Loppuhöpinät

En oppinut juuri uusia asioita tämän bonsai-projektin aikana. Se kuitenkin selvisi, että Aji Fantasy ei ehkä ole kaikista paras lajike bonsaiksi, koska se kasvaa niin voimakkaasti ylöspäin. Selväksi tuli myös se, että hieman lyhyemmänkin reissun ajaksi olisi hyvä järjestää kasveille kastelu.
 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:
Bonsai-chilien kasvatusta, osa 1

2 kommenttia :

  1. laita reissun ajaksi puuvillalanka kastelu systeeni tai jos ruukkuun mahtuu niin ½litran pullo nurinkurin multaan pystyyn :) meitsi laitto just siemeniä itään, mm. tuota aji fantasyä kans! kesää kohti mennään <3 jeejeejee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kikat onkin ollut jo tiedossa, mutta en ole jaksanut viritellä sen kummemmin kun yleensä on kasvit ollut hengissä myös reissun jälkeen :) Tällä kertaa taisi olla lämpöpatteri + bonsai-ruukut vähän huono yhdistelmä. Tuo Aji Fantasy tekee kyllä oikein käyttökelposia chilejä, suosittelen. Itekkin laittelin tuossa alkuviikosta vähän chiliä, tomaattia, kurkkua yms. tulemaan...saattaa taas olla ikkunalaudat aika täynnä jossakin vaiheessa :)

      Poista